Een week lang Odulphuspad
13 juni 2023 - Haarlem, Nederland
Voor de net startende lezers onder u: vanaf 19 juni 2023 beschrijf ik in dit blog mijn belevenissen tijdens mijn wandelingen op het Odulphuspad. De verhalen die tot nu toe op dit blog zijn neergezet, zijn korte verslagen van de tot nu toe gelopen routes. Ik ga de nu komende routes wat uitgebreider beschrijven. Het is een voor mij erg plezierig gebied, met een rijke historie. Mijn Friese roots komen er tot uiting. Ik heb het over het gebied rond Oudega (SWF) waar ik een week verblijf. Zo'n 14 kilometer boven Oudega ligt Hartwerd, de geboorteplaats van mijn overgrootvader Hans Mast van 1870. Van 1191 tot 1579 lag bij Hartwerd Klooster Bloemkamp, het op een na grootste klooster van Friesland. En ik heb wat met kloosters...(of abdijen). Zo'n 20 kilometer onder Oudega ligt St. Nicolaasga, de geboortegrond van mijn vader Hans Mast van 1929. Ik zal in mijn blogs regelmatig wat schrijven over mijn familie, over kloosters, over reflectie. Het is immers het Odulphuspad: het biedt je een pad om ‘op weg’ te zijn en een kans om stil te staan bij wat echt belangrijk is in je leven. Voor meer informatie over het pad zelf kun je http://www.odulphuspad.nl/ bezoeken. De plek waar ik en mijn wandelmaatje Corina verblijven deze week is https://underdewol.nl/. Ik denk een fantastische locatie.
Claudia Stinne:13 juni 2023Wat leuk dat je een lange afstandswandeling gaat maken. Veel plezier en succes onderweg